Aşa arăta podul Şerban Vodă în anul 1985.

24 aprilie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Aşa arăta podul Şerban Vodă în anul 1985, an în care şantierul pentru realizarea Centrului Civic se extindea din zona Uranus-Antim spre Căuzaşi-Văcăreşti.

Unul din malurile Dâmboviţei fusese deja modificat odată ce se construise prima magistrală de metrou, la fel şi podul Şerban Vodă fusese refăcut şi extins de nenumărate ori de-a lungul ultimei sute de ani.
În depărtare, linia orizontului e punctată de cupola Palatului Marii Adunări Naţionale (fostul Palat al Camerei deputaţilor, azi Palatul Patriarhiei). Mai aproape, se văd însorite faţadele primelor imobile de pe vechea Cale Şerban Vodă. În anii 1986-1987, perspectiva se transforma radical, Piaţa Unirii urma să fie remodelată, iar biserica Sf. Spiridon Nou ascunsă de blocul în care se află azi Hotel Horoscop. Biserica oricum nu apare aici în imagine, fiind mascată în stânga de vegetaţia albiei vechi. Albia Dâmboviţei a fost lărgită la sistematizarea din anii ’80, astfel că poziţia fotografului, azi, ar fi deasupra apei.

foto: Florin Leonard Slovineanu (1985)

via Annie Liebman Williams şi Titi Barbălată, foşti locuitori pe str. Olteni la nr. 76, respectiv nr. 61

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign