Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Vino la UN FORUM PE TROTUAR – Un eveniment urban despre pietonalizarea orașului și cine are nevoie de ea

19 aprilie 2019 Andrei Slavuteanul Evenimente

 

 FOTO: Sandu Tarlev

 

Vino să participi la evenimentul urban Un Forum Pe Trotuar – primul eveniment de acest gen la Chișinău, cu tema pietonalizarea orașului. Evenimentul în aer liber va avea loc la data de 21 aprilie 2019, începând cu ora 12:00, pe strada Veronica Micle 11 din Capitală, între străzile Mihai Eminescu și Vlaicu Pârcălab.

Are oare nevoie Chișinăul de străzi pietonale?

Care este rolul străzilor și rețelelor de străzi pietonale?

Poate deveni strada Veronica Micle o primă stradă pietonală transformată printr-un proces participativ?

 

Totodată, vom instala pavilionul Casa Micle, care va servi drept centru de informare despre transformările prin care va trece strada. Tot aici, vor fi organizate întâlniri și discuții pe marginea transformării străzii. Astfel, printr-un dialog deschis și participativ, vor fi stabilite necesitățile și viziunile de configurare și funcționare a acestui nou spațiu public.

 

Întregul program al evenimentului îl găsiți pe Blogul #CU și în evenimentul de pe Facebook. Sunt invitați toți cei interesați de pietonalizare, oraș și urbanism durabil. Participarea este gratuită. Vă așteptăm cu drag!

 

Forumul se desfășoară în cadrul proiectului „Micle – stradă pietonală”, a programului Actors of Urban Change, în cadrul căruia Centrul de Urbanism, Direcția generală transport public și căi de comunicație și Laboratorul de arhitectură MIEZ au intenția de a testa potențialul și posibilitatea de transformare a străzii Veronica Micle din Chișinău într-un spațiu pietonal. Proiectul este implementat cu suportul e.V. MitOst și finanțat de Robert Bosch Stiftung și Nadace Via prin proiectul ViabilityNET 3.0.

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign