Cadru din 1959 cu Gara Basarab, o clădire azi trecută cu vederea de mulți.

15 mai 2019 [Raiden] Bucurestii vechi

[BASARAB] Cadru din 1959 cu Gara Basarab, o clădire azi trecută cu vederea de mulți. E mică și murdară, dar care la vremea când a fost construită a reprezentat prima extindere importantă postbelică a infrastructurii feroviare a Bucureștiului, un oraș în plină expansiune în epocă, tendință accelerată în deceniul următor, anii ’60.

Construită în 1959 ca anexă a Gării de Nord, Gara București Basarab (oficial București Nord Grupa B), e azi folosită exclusiv pentru trenuri personale de scurtă distanță către Alexandria, Craiova, Pitești, Ploiești, Târgoviște sau Titu. Clădirea în stil modernist postbelic se remarcă prin arcadele emblematice dar are nevoie de salubrizare și modernizare cu respectarea arhitecturii inițiale.

Numele „Basarab” vine de la șoseaua Basarab (alternativ șoseaua Basarabilor), azi șoseaua Nicolae Titulescu, situată în apropiere.

foto: arhiva Agerpres

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign