„Hamlet” – A night at the Theatre: Shakespeare for a Dream

27 mai 2019 Mocanu Ioana A-mestecate, Bucurestii noi

„Să mori, să dormi… atât.
Și printr-un somn să curmi durerea din inimă
și droaia de izbeliști ce-s date cărnii.
Este-o încheiere cucernic de dorit.
Să mori, să dormi. Și poate să visezi.”

Se spune că teatrul s-a născut pentru ca oamenii să învețe să respire, deși taie respirația.

Hamlet ar putea traduce visul printr-un veșnic legământ cu realitatea, „o doză de opium” necesară lucidității unei experiențe pe care o numim „viață”, așa cum considera Baudelaire. „Des rêves ! toujours des rêves ! et plus l’âme est ambitieuse et délicate, plus les rêves l’éloignent du possible. Chaque homme porte en lui sa dose d’opium naturel, incessamment sécrétée et renouvelée.”

În regia lui Dragoș Galgoțiu, „Hamlet” transpare prin niște elemente ce animă o altă emisferă a trăirii, un alt suflu și o altă conduită scenică. De la distribuție, până la costume, interpretare și light design, lumini și umbre, tăceri și respirații tăiate… avem de-a face cu o interpretare imposibil de tolerat; o iubești sau o urăști – fără cale de mijloc.

Dacă ești curios să descoperi acest nou chip shakespearian, acest nou suflu actoricesc, dar și să dai o nouă definiție visării printr-un act de caritate, te invităm miercuri, 29 mai, la Teatrul Odeon, acolo unde poți trăi, la invitația Cluburilor Rotaract din București, „A night at the Theatre: Shakespeare for a Dream”.

Este un eveniment special, dedicat strângerii de fonduri pentru tânăra Andra Baltă, diagnosticată cu cancer. Așadar, ai ocazia să ții aprinsă flacăra speranței și a visării pentru Andra și să te bucuri, în același timp, de o seară de neuitat.

Află mai multe detalii aici.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign