MCQUEEN – Filmul despre o legendă a designului mondial- la teatrul independent POINT

06 mai 2019 Dumitru Alexandru Filimon Evenimente

Teatrul Point vine cu o invitație caldă la o vizionare de film perfectă pentru o zi liniștitoare la mijlocul săptămânii, când încă nu ne-am decis, în calitate de bucureșteni, cum anume vrem să intrăm în atmosfera de weekend.

Filmul MCQUEEN – o țesătură în jurul unei legende în sfera designului, – va putea fi vizionat miercuri, 8 mai, la teatrul independent POINT.

Detalii bilete aici.

Câteva aprecieri generale:

The Guardian: „un atent portret al maestrului cutezanței în modă”

Vogue: „un festin vizual uluitor”

New York Magazine: „un film excepțional și evocator, care surprinde trăirile intense și geniul creator al celui care a fost Alexander McQueen”

Filmul care poartă numele iconicului designer Alexander McQueen a avut premiera în cadrul prestigiosului festival de film de la Tribeca, fondat în anul 2002, de actorul Robert de Niro. Numeroaselor selecții și premii la festivaluri de prestigiu din întreaga lume, recent li s-au adaugat două nominalizări la premiile BAFTA, inclusiv la categoria Cel mai bun film britanic.

McQueen este o privire foarte personală asupra vieții extraordinare, a carierei și a artei lui Alexander McQueen. Prin interviuri exclusive cu familia și prietenii săi apropiați, arhive recuperate, efecte vizuale și muzică rafinată, McQueen este o sărbătoare vizuală unică și un portret palpitant al unui vizionar în modă, plin de inspirație dar foarte torturat lăuntric.

Povestea vieții designerului Alexander McQueen este un adevărat basm modern cu nuanțe gotice. Prin interviuri exclusive cu membri ai familiei sale și prieteni apropiați, filmări de arhivă recuperate, imagini inedite și o coloană sonoră rafinată, regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui îi dezvăluie viața, cariera și măiestria. Oglindind frumusețea sălbatică, îndrăzneala și vivacitatea creațiilor lui, filmul este o revelație a lumii interioare a designerului, definită de lupta cu proprii demoni, dar și de talentul ieșit din comun, un tribut adus acestui geniu tranșant, fascinant și cu o profundă influență în modă.

„Când creez o colecție, vreau să provoc extaz, fiori pe șira spinării. Vreau infarct. Vreau ambulanțe.” Alexander McQueen

Filmul este distribuit în România de Atelier de Film și Argo Art, cu sprijinul Retina Film Production și va fi lansat în cinematografele din toată țara începând cu 12 aprilie, cu premiera în cadrul Bucharest Fashion Film Festival (11-14 aprilie 2019) și Festivalului Filmului American Independent (12-18 aprilie 2019).

Parteneri oficiali ai lansării: Swarovski Professional, Conceptual Lab by Theo Nissim, No1 Rosemary Water, Point, Maria Andrei, Avanpremiere by Alin Galatescu, Techir Cosmetics, Atelier Isabelle Vijiiac, Barzoire, Bucharest Fashion Film Festival, Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin, British Council, Despotiko, V Fair, Box Office Locations, ifMagic, En Rose, Butterfly Trading, The Magic Butterfly, Universal Robots, Robots Net, Skull Films, Laura Olaru, Cleoqs Art, Tria Alfa, Rhea Costa.

Parteneri media: Harper’s Bazaar, Cinemagia, Sub25, Metropotam, Q Magazine, eva.ro, Films in Frame

Site oficial: https://bleeckerstreetmedia.com/mcqueen

Pagina Facebook: https://www.facebook.com/McQueen.filmul/

Instagram: www.instagram.com/mcqueen_filmul/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign