NOAPTEA MUZEELOR LA LUMINA LUNII ALBASTRE

18 mai 2019 –  pe cer strălucește o spectaculoasă lună plină, o lună albastră, care a luminat toate instituțiile culturale ce și-au deschis porțile cu ocazia evenimentului anual ,,Noaptea Muzeelor”. Chiar și copiii au stat până în zori și au petrecut această noapte bucurându-se de surprizele petrecute pentru ei. Unde? Pe Calea Giulești nr.16, la Opera Comică pentru Copii (OCC).

Evenimentul a început la ora 19.00 și s-a încheiat cu succes după miezul nopții, când copiii ar fi trebuit să doarmă. Dar, cu siguranță, au avut un somn liniștit după povestea pe care au parcurs-o prin Opera Comică pentru Copii, o poveste spusă prin forma unui Tur Ghidat prin culisele operei, o poveste  împărțită în șase capitole:

Introducerea în poveste începe chiar din foaierul mare, unde ,,Truverii” cântă și dansează cu copiii pe ritmurile muzicii medievale și tradiționale. Până să pătrundă în următorul capitol, cei mici s-au putut bucura de face painting, una dintre activitățile preferate de copii.

Către următorul capitol, ,,Salonul Mozart”, s-a plecat cu câte un povestitor, mai exact cu câte un ghid al lumii de povești OCC. În Salonul Mozart, capitolul a fost cântat și ascultat cu sufletele…. o parte din membrii orchestrei Operei Comice pentru Copii au prezentat un fragment muzical (recunoscut de toți copiii) din ,,Flautul Fermecat”, de Wolfgang Amadeus Mozart (spectacol care o să revină pe scenă cu ocazia zilei copilului), și un fragment din ,,Carnavalul Animalelor”, de Camille Saint-Saëns, care o să aibă premiera pe 25 și 26 mai, în primul weekend din Festivalul Opera Copiilor.

Călătoria a continuat prin culoarurile magice până când  s-a dat pagină către al treilea capitol –,,Madagascar” . Toată lumea a pătruns în atmosfera viitorului spectacol din Sala Mare, care o să aibă premiera în ultimul weekend din această stagiune (15-16 iunie), o aventură muzicală cu și pentru copii, adaptată după celebrul film produs de DreamWorks – ,,Madagascar”.

Mijlocul poveștii s-a petrecut pe scena Sălii Mari, în decorul musicalului ,,Micuța Dorothy”, iar mai apoi, după o scurtă plimbare subterană, cel mai lung capitol, ,,Mini Festivalul Opera Copiilor”,  s-a petrecut la sala piscină, acolo unde se desfășoară repetițiile pentru spectacole. Într-o lumină difuză, publicul a fost întâmpinat de Regina Nopții din ,,Flautul Fermecat” și Regina Cărților de Joc din baletul ,,Alice în Țara Minunilor”, nu au fost singurele personaje care au întâmpinat publicul, într-un labirint imens se plimbă și șoriceii din ,,Cenușăreasa”. Iar aceste personaje împreună cu un povestitor haios ne-au prezentat o parte din activitățile Festivalului Opera Copiilor: Aventura Parc, Gale, Piscină cu Bile, Cinema on Roof, Grădina cu fluturi vii, Biblioteca Vie, Vedete Citesc, Treasure Hunt și multe  alte activități pentru întreaga familie.

Deznodământul a fost, bineînțeles, unul fericit, la Sala UnderGrant, acolo unde copiii s-au bucurat de jocurile Magazinului OCC.

Următoarea poveste OCC începe pe 24 mai, la Festivalul Opera Copiilor!

Articol realizat de Andrada Popa

Foto: Facebook Opera Comică pentru Copii