Tramvaiul 17 trecea pe vechea Cale Văcăreşti .

05 mai 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Tramvaiul 17 trecea pe vechea Cale Văcăreşti prin faţa Bisericii Sf. Apostoli Petru şi Pavel (cunoscută ca „Sf. Apostol din Tabaci”), în picioare şi astăzi, dar aflată într-un context radical modificat, la Timpuri Noi.
Imaginea este luată din dreptul intersecţiei cu str. Aurora (la stânga), la bifurcaţie se afla bloculeţul din Văcăreşti 170.

Dincolo de tramvai, de partea dreaptă, pornea străduţa Bucura Dumbravă.
Toate aceste clădiri din imagine, cu excepţia bisericii, au dispărut pentru a se construi frontul de blocuri de la intersecţia Splaiului cu noile bulevarde Mircea Vodă şi Nerva Traian.
Azi, terenul a rămas liber de construcţii, însă relieful s-a păstrat, biserica este încă vizibilă din intersecţie, cocoţată pe un deal, ce-i drept săpat, însă pe poziţia ei originală.
În spatele navei s-a mai păstrat o casă neo-românească de pe vechea Cale Văcăreşti, pierdută între blocuri şi vegetaţie.

foto: Şerban Lăcriţeanu (1979)

via tramclub.org

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign