O imagine cam necăjită, dar cu valoare documentară mare.

27 iunie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

O imagine cam necăjită, dar cu valoare documentară mare. În prim-plan, de la cele trei ferestre ne privește casa din Cazărmii nr. 12; se pare că intrarea din curte, care aici apare indescifrabilă, era prevăzută cu cîteva trepte. Cum privim în stînga, deasupra mașinii parcate la numărul vecin se întrezărește un fronton de la nr. 16 (există un cadru mai bun cu el). Mai departe se putea ajunge în două feluri pe strada Bateriilor, fie mergînd pe lîngă casa cu fronton, fie înainte pe Cazărmii pînă la bisericuța Alba Postăvari. Ce vedem e un segment de stradă foarte puțin fotografiat.

Față de cadrul publicat mai sus,  fotograful se află puțin mai la stînga, în intersecția Cazărmii–Logofăt Nestor (iar din Nestor se ajungea două case mai încolo în Bateriilor). Frontonul, așadar, străjuia adresa Cazărmii nr. 16. Pe colțul demolat fusese pînă de curînd Nestor nr. 17; în lipsa lui se poate vedea mai bine fațada casei cu acoperiș roșu, de la nr. 19. În capăt de tot, un bloc de colț marchează întretăierea cu strada Bateriilor.

 

(foto: Sorin Vasilescu)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign