Parcul Cișmigiu, reabilitat prin defrișare?!

01 august 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi
Sursa foto: Olga Stancu

Șeful Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), din subordinea Primăriei Capitalei, Alexandru Albișor, a declarat, în fața consilierilor municipali, că trebuie defrișați copaci, pentru că nu crește iarba din cauza densității prea mari a copacilor. Asta în vreme ce consilierul municipal Alexandru Gâdiuță acuză că, potrivit proiectului de reabilitare a Parcului Cișmigiu, urmează să fie defrișați arbori sănătoși, iar primarul general Gabriela Firea dă asigurări că nu se vor face în nici un caz defrișări.

Foto: Adriana Baciu

Șeful ALPAB a recunoscut că, în proiectul de reabilitare a Cișmigiului, există o planșă numită „Defrișare arbori sănătoși/monumentali”. Dar ar fi vorba fie despre copaci sănătoși care nu ar avea ce căuta într-o grădină istorică, precum Cișmigiul, fie despre arbori monumentali, dar bolnavi.

Oricum, potrivit domnului Albișor, în Cișmigiu ar fi o densitate prea mare de copaci și, din cauza acestora, nu ar crește iarba. De aceea, unii copacii trebuie defrișați, pentru a crește iarba.

Conform primarului general Gabriela Firea, cine va dori să facă defrișări în Cișmigiu va pleca acasă. Așadar, așteptăm demisia directorului ALPAB Alexandru Albișor!

sursa-http://www.bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign