Suport auto pentru biciclete – Cum alegi cel mai bun model

30 august 2019 Andrei Slavuteanul A-mestecate, Bucurestii noi
suporti auto biciclete

Suportul de biciclete sau dispozitivul de transportat biciclete este un dispozitiv ce permite transportul bicicletelor anexat la mașina dvs. 

Nu toate vehiculele permit încărcarea în interior a unei biciclete, mai mult, este destul de primejdios să aveți biciclete în interiorul mașinii în cazul unui accident auto și, de asemenea, tapițeria interiorului mașinii se poate deteriora; prin urmare, un suport pentru biciclete poate fi foarte folositor. 

 

Multe magazine online oferă suporți pentru biciclete de mărimi și tipuri de montare diferite. În funcție  de vehicul, aceste accesorii se pot instala deasupra mașinii, pe portbagaj sau cu ajutorul unor cârlige de remorcare.

 

  1. Suporții de biciclete de instalat deasupra mașinii:

Acești suporți permit transportarea a unui numar de 1-4 biciclete pe acoperișul mașinii. Instalarea acestui tip de transportat biciclete este de preferat  în cazul în care mașina dvs. are bare de portbagaj pe mașină. 

Avantaje: spațiu rămas disponibil în portbagajul din spatele mașinii, posibilitatea de a transporta mai multe biciclete odată. 

 

Dezavantaje: creșterea coeficientului de tracțiune, dificultăți în timpul instalării/dezinstalării bicicletelor pe cupola mașinii. Astfel de accesorii permit transportarea bicicletelor ancorate în siguranță și nu obstrucționează vizibilitatea șoferului.

 

2. Suporți de bicicletă montați pe portbagaj:

Acest tip de suporți este convenabil pentru ancorarea bicicletelor, suporții sunt potriviți pentru multe tipuri de mașini dar pot diminua vizibilitatea farurilor de spate a mașinii și împiedică încărcarea portbagajului cu alte lucruri. 

De obicei, suporții de biciclete pentru portbagaj sunt mult mai ieftini, nu necesită alte echipamente suplimentare și sunt ușor de instalat.

 

3. Suporții de biciclete ce se instalează pe cârligele de remorcare: 

Acestea sunt potrivite pentru instalare doar în cazul în care vehiculele au deja montate cârlige de remorcare. Unele modele permit ridicarea capotei portbagajului chiar și cu suporții deja instalați. E asemenea, din motive de siguranță, suporții au lumini suplimentare în partea de jos.

 

În timpul transportului unei biciclete pe cupola mașinii, trebuie să rețineți întotdeauna că aveți o înălțime mai mare a mașinii, mai ales atunci când conduceți în parcări subterane sau tuneluri, pe sub poduri sau în spălătorii auto de tip drive-in.

Puteți găsi piese auto pentru mașina dvs. pe site-ul web Autodoc24.ro.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign