Opera Comică pentru Copii în pași de vals la Sibiu

24 septembrie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

În luna septembrie, Opera Comică pentru Copii a participat la Sibiu, la prestigiosul festival de operă aflat la ediția a XVIII-lea. În compania selectă a unor importante instituții de cultură din țară, ca Opera Națională Română din Timișoara sau Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, Opera Comică pentru Copii a prezentat spectacolul de balet „Poveste vieneză” în regia și coregrafia maestrului Cătălin Caracaș. Tinerii balerini ai Operei Comice pentru Copii au oferit publicului o serie de valsuri de Johann Strauss-fiul, pe un scenariu cu personaje simpatice și elegante. S-au remarcat cuplurile Amyra Badro – Tiberiu Pepenică și Jessica Peters – Robert Ștefu care, prin ținuta corpului și finețe au dat viață unui cuplu de tineri, respectiv de nobili, delectând privirea spectatorilor. Personajele comice ale spectacolului, un ofițer sever și soldații săi, trei fete puse pe șotii și un grup de artiști de circ conduși de un scamator au creionat prin dansurile lor atmosfera dintr-un parc vienez din secolul al XIX-lea. „Poveste vieneză este un spectacol de balet vesel și sentimental, în care perechi de tineri îndrăgostiți descoperă în plină zi forfota veselă a unui parc”, spune Cătălin Caracaș, creatorul spectacolului.

Publicul din Sibiu a primit cu bucurie și admirație spectacolul „Poveste vieneză”, la ambele reprezentații, în sală, aflându-se nu numai copii, cărora le era dedicat evenimentul, ci și iubitori de balet din oraș, fericiți că pot urmări noua generație de artiști dansatori. Copiii au urmărit cu atenție mișcările de balet ale acestora și au aplaudat cu entuziasm momentele comice din spectacol. Aceasta reprezintă încă o dovadă că interesul pentru baletul clasic nu va scădea odată cu trecerea timpului și că arta dansului poate dezvolta în continuare cu succes genul baletului – comedie.

 

Articol realizat de Iulia Toea-Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign