Un băiețel salvează planeta la Opera Comică pentru Copii

18 septembrie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Pământul se află în mare pericol: poluarea, lipsa de grijă a oamenilor față de mediul înconjurător ne va aduce tuturor, în curând, pierirea. Un singur erou ne mai poate salva, un băiețel curajos, care cunoaște ce înseamnă răbdarea. Este vorba despre Erus, personajul creat de scriitorul Alec Blenche, care revine la Opera Comică pentru Copii (OCC) în spectacolul „Erus și Valea Generozității”. După ce, stagiunea trecută, a călătorit prin Valea Răbdării, anul acesta, începând cu luna septembrie, își face noi prieteni în Valea Generozității. Însoțit de mărul Alpi, el îi cunoaște pe Prințesa Roua, Leopardul Amur și Bufnița Uli. Împreună, ei răspund la provocarea Pelicanului Puf de a participa la Jocurile Generozității. După o serie de încercări prin care trec împreună, cei cinci prieteni reușesc să traverseze Valea cu ajutorul mai multor gesturi de generozitate din partea lui Erus. Pentru că premiul concursului reprezintă îndeplinirea unei dorințe, dorința lui Erus este realizarea năzuințelor pretenilor săi, ceea ce duce la salvarea planetei.

Noua producție a Operei Comice pentru Copii (premiera: 13 septembrie a.c.) îmbină cu succes stiluri de teatru diferite. Regizoarea Ana Crăciun Lambru folosește în spectacol, pe lângă actori, mai multe tipuri de păpuși care fac deliciul copiilor din sală. Se joacă la Sala UnderGrant a teatrului, foarte aproape de micii spectatori, iar actorii, păpușari sau nu, trebuie să fie foarte exacți în tot ceea ce privește detaliile jocului. Ei reușesc, cu ajutorul unei energii speciale, legată și de complexitatea subiectului, să redea prin personajele lor dorința tinerelor generații de a aborda un stil de viață în armonie cu natura. Spectacolul „Erus și Valea Generozității” conține toate ingredientele unui musical atractiv pentru copii: muzica lui Damian Vlad este melodioasă și ritmată, având ca inspirație muzica ușoară; decorul este viu colorat, costumele fac personajele simpatice și drăguțe, iar interpreții sunt plini de vioiciune.

Dacă din peripețiile lui Erus în Valea Răbdării de stagiunea trecută spectatorii au învățat despre importanța de a ne hrăni sănătos, despre înțelegerea față de persoanele în vârstă și înțelepciunea sfatului lor, despre faptul că orice încercare ne poate fi de folos în viață, acum ei descoperă noi povețe. Călătoria alături de Erus în Valea Generozității ne învață să respectăm natura, să luptăm pentru protejarea ei, să ne bucurăm de frumusețea ei și să folosim bunurile din natură cu măsură. De asemenea, ajutându-i pe cei din jurul nostru fără să cerem ceva în schimb reprezintă o calitate de neprețuit pentru care vom fi mereu răsplătiți. În plus, fiecare dintre noi poate contribui cu ceva la bunăstarea celorlalți prin fapte bune, altruiste. Cu producția „Erus și Valea Generozității”, Opera Comică pentru Copii continuă misiunea sa educativă, contribuind prin spectacolele sale la stabilirea unor standarde de moralitate și responsabilizare socială a tinerelor generații.

 

Articol realizat de Iulia Toea-Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign