Campania ”Pe Urmele lui Mos Craciun” – ONG Tara Tinerilor Uniti

22 octombrie 2019 Andrei Slavuteanul A-mestecate, Bucurestii noi
campanie de craciun attu - asociatia tinerilor uniti pe urmele lui mos craciun

Ce faceti la final de an?  Puteti pasi ”Pe Urmele lui Mos Craciun”  si sa daruiti un cadou nepretuit : un zambet de copil

 

Ce faceti de acest Craciun? Poate deja ati inceput sa cautati cadouri pentru cei dragi sau, poate, sa va rezervati vacantele de Sarbatori.   Asociatia Tara Tinerilor Uniti (ATTU) va propune un alt de fel cadou acest an: sa va daruiti un zambet de copil. Campania ”Pe urmele lui Mos Craciun”, traditionala pentru Asociatia ATUU, isi propune ca in acest an sa aduca bucuria Craciunului pentru aproximativ 250 de elevi din comuna Draguseni, judetul Galati,  si va invita sa va alaturati.

pe urmele lui mos craciun campanie compii defavorizati attu

Intrebati-va ce puteti face cu o suma modifca intre 50-100 de lei. Apoi, imaginati-va zambetul unui copil care de-a lungul timpului a cunoscut lipsurile. Lipsa hainelor, a rechizitelor,  a confortului, poate a hranei. Poate acel copil s-a asezat la masa unde intreaga familie a impartit doar un codru de paine. Poate mainile si urechile i-au inghetat in drum spre scoala fiindca nu a avut ce purta. Sau poate la ore a scris pe acelasi caiet indiferent de materie pentru ca nu a avut mai mult. Pentru un astfel de copil un cadou de Mos Craciun si caldura umana vor fi, poate pentru el amintirea cea mai draga peste ani. Cu un ajutor financiar modest, puteti aduce fericirea in viata unui copil. Nepretuit, nu-i asa?

 

Ce isi propune ATTU prin campania ”Pe urmele lui Mos Craciun” din acest an?

 

Voluntarii organizatiei ATTU isi propun ca in fiecare an de la infiintare,  in ajunul Sarbatorilor de iarna sa bucure copii din zone defavorizate si care cresc in familii lipsite de posibilitati financiare. Din fondurile stranse din donatii, voluntarii ATTU duc copiilor cadouri, haine groase si dulciuri. Fiecare campanie este dublata de worksopuri non-formale pentru a tine activ apetitul copiilor pentru educatie. Astfel, fiecare copil intelege rolul scolii in ceea ce ei vor sa devina si chiar pot fi in viitor, ca au o sansa reala de a reusi in viata. 

 

Concret, cine se va bucura de campanie, in ce mod, ce resurse sunt necesare si cum puteti contribui?

Anul acesta, in perioada 15-16 decembrie 2019, voluntarii Asociatiei Tara Tinerilor Uniti si-au propus sa  bucure 250 de copii cu posibilitati financiare reduse din judetul Galati. Vor duce rechizite, haine groase, manusi,  caciuli si nelipsitele dulciuri in comuna Draguseni – care copil nu iubeste dulciurile? Campania se numeste ”Pe urmele lui Mos Craciun” pentru ca fiecare dintre noi putem aduce daruri si fi parte din magia Craciunului.

 

Mai mult chiar, voluntarii ATTU vor oferi copiilor, parintilor si chiar dascalilor, ateliere interesante si interactive prin care cei mici, dar si cei mari sa cuprinda semnificatia educatiei ca o poarta de acces la viitor. Pentru cei mici vor fi organizate workshopuri ce au drept teme dezvoltarea personala, aviatia, fotografia, educatia psihologica, sociala si juridica, teme care le vor oferi un nou mod de experimentare a educatiei. 

 

Ce resurse sunt necesare si cum va puteti implica?

attu tabla mos craciun campanie craciun copii defavorizati attu

Pentru derularea campaniei ”Pe urmele lui Mos Craciun” e necesara suma de minim 16.500 RON, bani care vor fi alocati cadourilor, materialelor necesare pentru workshopuri si deplasarii voluntarilor. Orice alta suma suplimentara va creste numarul produselor oferite.

 

Voi va puteti implica prin donatii sau cumparand vacante de la Wise Travel, toate modalitatile de contributie si conturile bancare le gasiti la finalul articolului sau pe pagina oficiala ATTU https://ongattu.ro/doneaza. Fiecare leu conteaza pentru a aduce un zambet pe fata copiilor.  

 

Campania ”Pe urmele lui Mos Craciun” 2014- 2018 in cifre 

 

In cei 5 ani in care campania ”Pe urmele lui Mos Craciun” s-a derulat, voluntarii Asociatia Tara Tinerilor Uniti: 

attu campanie de cracciun 2
Fiecare gest conteaza. Contributia Asociatiei Țara Tinerilor Uniti (ATTU) pentru copiii aflati in dificultate.

 

Fiecare gest, fiecare contributie conteaza. ATTU a demarat prima campanie de Craciun in 2017, ultima incheiata fiind ”Suna Clopotelul” in septembrie 2019. 

 

Campaniile ATUU au fost intelept planificate. Ele au vizat copii, vizand sa implice in programe parinti si cadre didactice deopotriva. Aceasta pentru ca nu se face primavara cu un singur cadou din partea ONG-ului, ci trebuie contribuit la schimbarea modului de educatie in scoala, familie si societate, inclusiv prin functionarea optima a institutiilor publice responsabile.

 

Bineinteles, cea mai consistenta parte a fost cea de ajutor efectiv, prin dotarea scolilor, a copiilor, dar fericirea micutilor s-a realizat si prin cadouri care sa ii bucure + jucarii, dulciuri, rechizite. 

 

Ca un exemplu concret, doar pentru comuna Puiesti, din judetul Vaslui, pe parcursul a trei ani de zile au fost facute investitii de aproape 30.000 euro, prin intermediul sponsorilor si donatiilor, constand in :

 

 

În plus, la fiecare campanie s-a organizat un candy bar cu dulciuri, gustari si sucuri, iar copii au mai primit alimente, jucarii si haine groase.

 

Cum va puteti implica si cum puteti primi bucurie daruind. Pana la urma, minunile nu trebuie sa se intample doar de Sarbatori.

 

Puteti sustine copiii cum gasiti de cuviinta.  Acum ma voi referi la ONG-ul ”Țara Tinerilor Uniti” pentru ca am interactionat recent, pentru ca dedicatia lui Vlad a avut rasunet in sufletul meu. 

Donatii

 

Sunt mai multe moduri in care puteti dona sau sponsoriza ca persoana fizica sau juridica. Le gasiti pe toate descrise pe site si fiecare poate gasi o modalitate simpla : https://ongattu.ro/doneaza/

 

Conturile in care puteti dona sunt:

 

RON: RO60BTRLRONCRT0254584001

EUR: RO10BTRLEURCRT0254584001

GBP: RO65BTRLGBPCRT0254584001

USD: RO14BTRLUSDCRT0254584001

Sunt deschise la Banca Transilvania care are o retea ampla. 

Calendarul evenimentului il gasiti aici : https://ongattu.ro/eveniment/pe-urmele-lui-mos-craciun/

Cumparand vacante de la Wise Travel 

Dorinta ONG-ului Țara Tinerilor Uniti este sa se autosustina si sa contribuie de fiecare data cand va bucurati. Asa au incheiat parteneriat cu Wise Travel, agentie de turism care redirectioneaza din profitul sau in scopuri caritabile. 

 

Astfel, nici nu trebuie sa depuneti un efort suplimentar. Acum, fiindca se apropie Sarbatorile, va puteti rezerva vacanta alaturi de Wise Travel. Va daruiti o experienta si contribuiti la un zambet de copil. 

 

Pagina si descrierea dedicata asociatiei Țara Tinerilor Uniti este aici: https://bit.ly/2miqceq

 

Alte modalitati de a dona:

 

Denumirea ONG-ului Țara Tinerilor Uniti este sugestiva. Merg un pas mai departe si ma gandesc la o lumea a oamenilor uniti pentru echitate. Si ma gandesc ca daruind putin, primim mai mult.  Haideti oricand ”Pe urmele lui Mos Craciun”!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign