Povestea ceaiului verde – Eveniment cu degustare

01 octombrie 2019 Andrei Slavuteanul Semnalari Culturale
degustare ceai verde

Ce proprietăți medicinale are ceaiul verde? Ce tipuri de ceai există? Unde şi cum se cultivă? Cum se prepară şi cum se serveşte? Şi, dacă tot am ajuns aici, cum se recunoaşte, alege şi cumpără un ceai verde bun? Aflăm sâmbătă, 5 octombrie, de la 11.00, la Fundația Calea Victoriei, la Povestea ceaiului verde – Eveniment cu degustare.

Va povesti maestrul de ceai Gabriel Soga Căciulă, iar la final îi vei putea pune propriile întrebări despre acest subiect. Tot la eveniment vei prepara şi degusta un bol de ceai verde, pentru a aprecia gustul şi calităţile unui ceai bun.

Dacă nu se întâmpla, cu mii de ani în urmă, ca băutorul de ceai, delectându-se cu gustul licorii trimise de zei, să observe în timp tot felul de efecte terapeutice şi tămăduitoare asupra trupului şi asupra minţii, dacă curiozitatea unora nu ar fi dus la observaţii, la studii, la experimente, la confirmări, ceaiul ar fi rămas probabil doar atât: o băutură plăcută. Perfect! Dar nu a fost aşa. Ceaiul, ca plantă, are efecte medicinale. O parte din istoria şi faima lui se datorează tocmai acestor proprietăţi.

Tot acum îi vei reîntâlni pe membrii asociaţiei Chadō Urasenke Tankōkai Romania – Luminiş, un grup de oameni curioşi şi perseverenţi care studiază şi practică ceremonia japoneză a ceaiului. Vom vorbi cu ei despre eroul involuntar al acestei tradiţii, în lipsa căruia ceremonia îşi pierde sensul: ceaiul verde.

Evenimentul are loc sâmbătă, 5 octombrie, de la 11.00, la Fundația Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti 47, et. 1. Taxa de participare – 120 de lei – include un bol de ceai verde. Înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign