Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Acum 122 de ani se înființa prima societate de ocrotire a copiilor orfani sub oblăduirea Mariei Cuţarida-Crătunescu, prima femeie medic din România

23 noiembrie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate, Istorie

Acum 122 de ani se înființa prima societate de ocrotire a copiilor orfani sub oblăduirea Mariei Cuţarida-Crătunescu, prima femeie medic din România.

Maria Cuţarida Crătunescu a înfiinţat în 1897 Societatea maternă pentru sprijinirea copiilor săraci. Doi ani mai târziu organiza prima creşă internă, la Fabrica de Tutun din Bucureşti, prin care acorda sprijin pentru creşterea copiilor femeilor care munceau din greu.

Le-a oferit asistență medicală celor 2.000 de muncitoare din fabrică, fiind aproape de suflarea feminină si de nevoile femeilor.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign