Acum 78 de ani se năștea actorul Emil Hossu

24 noiembrie 2019 Andrei Slavuteanul A-mestecate, Istorie

Astăzi se împlinesc 78 de ani de la nașterea marelui actor Emil Hossu. Cunoscut și iubit pentru rolurile sale, Emil Hossu era un înfocat apărător al democrației pentru care își câstigase vocația în piață protestând, asta înainte de a fi la modă. Cu ocazia alegerilor prezidențiale din acest an să ne amintim de spiritul său democratic și să-l cinstim cu o Aniversare(cel mai frumos spectacol în care Hossu a jucat și a și murit chiar înainte de a intra pe scena în spectacolul cu pricina – Aniversarea).

„Buna seara dragi romani, am sa spun doar cateva vorbe. Dupa 22 de ani, de cateva seri am auzit strigandu-se din nou ‘Libertate! Libertate!’. Spuneam ca ma aflu aici pentru demnitate, demnitatea renascuta a romanilor, spre marea mea bucurie si am sa citez cateva fraze. Indiferenta este esenta lipsei de umanitate. Vreau sa spun in acelasi timp ca nu poate fi iubit cineva care nu iubeste pe nimeni. Va multumesc. Victorie”, a declarat actorul in fata oamenilor stransi la Arcul de Triumf.

FOTO- Radio Iasi

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign