Atelier de Grafică – Peniţă şi tuş

18 noiembrie 2019 Andrei Slavuteanul Semnalari Culturale
atelier de grafica penita si tus

Dă o șansă artistului din tine! Rezervă-ți trei seri de marți pentru un Atelier de Grafică la care vei experimenta tehnica desenului în peniță și tuș. Întâlnirile încep pe 26 noiembrie, de la 19.00, la Fundația Calea Victoriei.

Peniţa îți permite să folosești două dintre cele trei elemente de limbaj plastic, şi anume punctul şi linia. Al treilea element de limbaj plastic, pata, va fi experimentat prin intermediul pensulei. Și nu orice tip de pensulă, ci cea chinezească. Ai lucrat vreodată cu aşa ceva?

Tuşul ca material de lucru are o istorie îndelungată, dar de-a lungul perioadelor şi curentelor artistice nu a încetat să fie apreciat şi continuă să fie unul dintre materialele preferate ale artiştilor din zilele noastre.

Publicată de Fundatia Calea Victoriei pe Miercuri, 13 noiembrie 2019

Maria (Bălan) Ionescu, artist grafic, îți va povesti cum era abordată această artă în Orientul îndepărtat și te va învăța, mai întâi, să folosești instrumentele de lucru specifice Chinei şi Japoniei. Încerci apoi și tehnici folosite de mari artiști europeni. Uite ce se întâmplă la fiecare întâlnire:

1. Tuşul şi peniţa – arta europenă. În primul curs vom exersa acest tip de desen realizând o reproducere după desene ale unor artişti ce au utilizat frecvent această tehnică.

2. Tuşul şi pensula – arta orientală. Exerciţiul va consta în reinterpretarea unor picturi japoneze în tuş negru pe hârtie de orez.

3. Peniţa şi pensula – art nouveau. Întâlnirea finală ne pune în faţa unui exerciţiu ce utilizează ambele tehnici învăţate la cursurile precedente. Influenţa artei orientale asupra celei europene determină un nou tip de expresie, decorativ, organic rezultatul fiind reprezentat de stilul art nouveau. Exerciţiul va consta în a realiza o reproducere după o lucrare a artistului Aubrey Beardsley, acesta fiind unul dintre reprezentanţii stilului art nouveau şi singurul care lucra exclusiv cu tuş negru.

Accepți provocarea? Atunci înscrie-te pe contact@victoriei.ro, pentru că locurile sunt limitate. Cursul începe din 26 noiembrie, are 3 întâlniri, în seri de marți, de la 19.00, la sediul fundației – strada C. A. Rosetti 47, et. 1. Taxa de participare este de 270 de lei și include toate materialele necesare.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign