Fotografii luate in depoul de locomotive Brasov, primul depoul din tara dieselificat incepind cu anul 1959, odata cu aparitia primelor locomotive diesel-electrice

22 noiembrie 2019 Andrei Slavuteanul Istorie

Fotografii luate in depoul de locomotive Brasov, primul depoul din tara dieselificat incepind cu anul 1959, odata cu aparitia primelor locomotive diesel-electrice de constructie elvetiana Sulzer.

Locomotiva cu abur 142.047 a apartinut aceluiasi depou fiind utilizata la remorcarea trenurilor accelerate si rapide in special pe relatia Brasov-Sighisoara-Teius-Cluj, iar locomotiva diesel-electrica 060-DA-004 a fost din primul lot de 8 locomotive construite in Elvetia pentru CFR. Personajele ce apar in imagini sunt elevi practicanti ai scolii de mecanici de locomotiva din depoul Brasov in anul 1961.

Sursa aici

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign