Panait I. Panait: Unul din numeroasele cartiere ale Bucureştilor care a primit un aspect radical schimbat este Palatului R.P.R. In locul unor clădiri minuscule aflate într-un dezacord arhitectural dezgustător, a fost ridicată cea mai modernă şi încăpă­toare sală din patria noastră

25 noiembrie 2019 Andrei Slavuteanul Bucurestii in istorie

Panait I. Panait, personalitate marcantă a cercetării arheologice şi istorice a epocii medievale româneşti şi, cu deosebire, a trecutului oraşului Bucureşti se năștea pe 25 noiembrie în anul 1931.

”Şantierul noua sală a Palatului R.P.R. Unul din numeroasele cartiere  ale Bucureştilor care a primit  în anii puterii  populare  un aspect radical schimbat este
şi sectorul aflat în jurul actualei săli a Palatului R.P.R. In locul unor clădiri minuscule aflate într-un dezacord arhitectural dezgustător, a fost ridicată în anii 1959-1960 cea mai modernă şi încăpă­toare sală din patria noastră înconjurată de un ansamblu de blocuri care dau actualei pieţi un aspect impunător. Terenul pe care s-a ridicat în zilele noastre acest armonios complex arhitectural  a aparţinut cu aproape trei secole în urmă  mahalalei Popei Stoica, mai tîrziu cunoscută sub numele de Brezoianu şi mahalalei Stejaru.  Înfiripate probabil în a doua jumătate a veacului al XVII-lea între zona plină de  izvoare şi mlaştini”, scrie Panait în 1963.
Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign