Radu Grigorovici, o poveste despre adevarul stiintei si adevarul vietii ce se intrepatrund dand nastere omului insetat de cunoastere si dragoste

20 noiembrie 2019 Dumitru Alexandru Filimon A-mestecate

“Am invatat sa nu fiu las, sa-mi spun parerile pe fata, sa cred in superioritatea democratiei, in dreptatea sociala si intr-o etica ce se apropie mult de cea crestina”, spunea academicianul Radu Grigorovici, un nume ce insumeaza discretia, eleganta si eruditie.

In opinia sa, adevarul stiintei si adevarul vietii se intrepatrund dand nastere omului insetat de cunoastere si dragoste. Desi ca fizician s-a remarcat ca un pionier la semiconductorilor amorfi, Grigorovici a fost pasionat de arta si istorie.

In casa sa tablourile si partiturile de Bach erau cea mi buna relaxare dupa o zi obisnuita de munca. LA 108 ani de la moartea sa, un astfel de om lumineaza o generatie intreaga cu forta adevarului, in viata si stiinta, definind notiunea de intelectual prin discretie si eruditie.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign