Biserica Sf. Apostoli, privită dintr-un unghi imposibil azi. O fotografie din perioada interbelică.

10 decembrie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Se afla la bifurcaţia străzii Cpt. Feraru Rafael (la stânga, în imagine) şi a străzii Sf. Apostoli, existentă şi azi, parţial. Biserica şi casa parohială sunt în picioare şi azi, ascunse după blocuri.
La stânga, în planul al doilea, se vedea un colţ din clădirea în care a funcţionat studioul Teatrului de Operetă. A fost demolată, odată cu tot ansamblul şi împrejurimile, pentru trasarea bd. Naţiunile Unite. De asemenea, locul pe care se afla fotograful zace un bloc din aliniamentul acestui bulevard.
Imediat în spatele bisericii se vede casa parohială, realizată de arh. Cristofi Cerchez, care există şi azi, din fericire, proaspăt restaurată.
De partea dreaptă a intersecţiei, str. Sf. Apostoli continua spre intersecţia cu străzile Apolodor şi Antim. Prima clădire impozantă, de partea dreaptă, este în picioare şi ea azi, are un aspect industrial, adăpostind la începutul secolului o spălătorie chimică, apoi a devenit atelier de confecţii şi blănuri. Astăzi, în incintă funcţionează unteatru.
În capăt de perspectivă se văd clădiri care au dispărut in extremis în preajma anului 1989. Pe locul lor, în prezent, este amenajată doar o parcare, în spatele casei Oprea Soare (fostul restaurant Bucur, azi Hanul Berarilor).

foto via ebay.com

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign