Comisarul Eugen Alimănescu a făcut legea și la CFR!

24 decembrie 2019 Andrei Slavuteanul Istorie

Comisarul Eugen Alimănescu a făcut legea și la CFR!

”Ca orice alt mijloc de transport, nici sistemul feroviar nu duce lipsă de legende și povești. Potrivit istoricilor, a existat un tâlhar celebru în anii 1930-1940 care opera numai în tren. Faimosul comisar Eugen Alimănescu, cel care i-a prins pe tâlharii care au spart Banca Națională din Brașov, cunoscut în acele vremuri ca fiind cel mai dur și cel mai neînfricat dintre politiștii români, este cel care l-ar fi prins și pe tâlhar.
,,Povestea este ca autoritațile au apelat la Alimănescu, iar comisarul a ajuns să fie el momeala pentru a-l prinde pe hoț. Infractorul le fura bunurile și apoi își omora victimile. Când a încercat asta și cu comisarul, a sfârșit cu o condamnare”, explica Falcan.” (aici se face referire la istoricul Dan Falcan)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign