Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Revenim în culori, cu intersecţia străzilor Olteni şi Cernişoara .

19 decembrie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Revenim în culori, cu intersecţia străzilor Olteni şi Cernişoara (fostă D. Cantemir).
Multe dintre casele de sec. al XIX-lea rezistaseră diverselor transformări ale oraşului, foarte puţine intervenţii avuseseră aici loc între cele două războaie mondiale.
Vizavi de imobilul de colţ din Cernişoara 5 / Olteni 53, tot de partea stângă, era un părculeţ, bucuria copiilor din zonă. Câţiva paşi în spatele fotografului era, de asemenea, Calea Văcăreşti cu liniile sale de tramvai şi staţia de la Piaţa Mărăşeşti. În faţă, strada te ducea la biserica Bradului, apoi era Crucea de Piatră, până în intersecţia cu str. Nerva Traian.

Tot de partea stângă, semnul „interzis” arată că (cel puţin) pe acel segment al str. Olteni era sens unic, venind dinspre centru. Cine a locuit în zonă, poate confirma acest lucru sau era doar o situaţie temporară, cauzată de demolările din zonă?

foto: Sorin Vasilescu (1985)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign