Vila de la intersecţia străzilor Schitul Maicilor şi Constantin Moroiu, în toată splendoarea ei, în sfârşit!

16 decembrie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

 Ani de zile, această superbă casă a fost descoperită, puţin câte puţin, în rarele imagini realizate în zonă.
Se poate observa că zona era ocupată de clădiri masive, ţesutul urban era dens aici, asemenea zonelor mult mai centrale ale Bucureştiului. Era, de fapt, rodul dezvoltărilor imobiliare din perioada interbelică.
În spatele fotografului, străzile începeau să urce din ce în ce mai abrupt, căci ne aflam la baza dealului Spirii, pe care fusese Curtea Arsă. Diferenţele majore de nivel se simţeau, în zonă, mai mult pe străzile Cazărmii, Militarilor şi Banu Mihalcea, aşa cum am descoperit şi noi recent în macheta realizată la casa Costa-Foru.

Azi, dacă ne-am închipui co-existenţa ei cu Palatul Parlamentului, locuinţa s-ar afla faţă în faţă cu acesta, în interiorul curţii, imediat după gard, pe esplanada din dreptul colţului sud-estic al „Casei Poporului”, cel mai apropiat de Ministerul Mediului.

 

foto: Lucia Stoica (1979)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign