Mocăniţa Hunedoara- Reper şi loc istoric

20 ianuarie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Istorie
„UZINA NOASTRĂ”

12 MAI 1950
La Gara de Sus lucrurile nu merg bine
Eforturi din cele mai mari, depun oamenii muncii din uzina noastră și orele de odihnă le sunt foarte scumpe. Mulți dintre muncitorii noștri locuesc în comunele depe traseul Hunedoara—Ghelar și călătoresc zilnic cu trenul uzinal. Impegații Gării de Sus și majoritatea personalului de tren, conștienți de importanța odihnei muncitorilor, depun o muncă conștiincioasă pentru ca trenul să circule în bune condițiuni. Nu acelaș lucru îl fac însă șeful de tren Moraru și acarul Țărmureanu. Acarul Țărmureanu, după avans sau salarii, obișnuește să abuzeze de băuturi alcoolice, neglijând serviciul. In ziua de 10 Mai, acarul Țărmureanu a fost adus pe brațe până la Gara de Sus și urcat în tren. Șeful de tren Moraru, nefiind nici el deplin lucid, a intrat într’o discuție aprinsă cu Țărmureanu, ajungând ca până la urmă să degenereze în bătaie. In stația Govășdia, în Ioc să dea semnalul de plecare, șeful de tren Moraru, a pierdut o jumătate de oră pentru a se certa cu Țărmureanu. Aceste atitudini cu totul opuse moralei proletare, sunt dăunătoare atât colectivului de muncitori cât șl întreprinderii. Câte accidente nu se pot întâmpla dacă personalul trenului nu este absolut lucid ? In ce lumină nefavorabilă sunt puși muncitorii conștienți depe acest tren ?

Pentru a se lichida cu astfel de devieri grave dela morala proletară este necesar a se lua măsuri de către conducerea Gării de Sus și prin verificarea personalului să se interzică funcționarea celor ce vin altfel decum trebue în serviciu. Din lipsă de supraveghere a personalului în ziua de 2 Mai s’a produs o ciocnire de două trenuri pe linia Hunedoara-Ghelar, punând în pericol viața muncitorilor care călătoreau. Se cere ca să se ia măsuri urgente de înbunătățire a muncii la C.F.U. pentru a se asigura buna funcționare a trenurilor.

Popa Alexandru corespondent

Sursa Mocăniţa Hunedoara

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign