Un colț de cartier nemaivăzut și, în același timp, o configurație stradală cel puțin ciudată, tributară evoluțiilor de secol XIX

12 ianuarie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Un colț de cartier nemaivăzut și, în același timp, o configurație stradală cel puțin ciudată, tributară evoluțiilor de secol XIX (a doua jumătate): intersecția dintre străzile Bateriilor și Logofăt Nestor. Prima din cele două venea de la dreapta, continua în față și apoi cotea la stînga; cealaltă stradă mergea prin stînga, după cum arată și plăcuța indicatoare. Explicația pentru întreaga încurcătură e însă simplă – strada Nestor (fostă Lupea) a fost trasată mai tîrziu, iar Bateriilor a avut de la început un traseu șerpuitor.

Casa din prim-plan (Bateriilor nr. 31) e prezentă în puține poze, iar cea din dreapta ei, cu bovindou, este cu atît mai rară. În capăt apare o vilă proiectată de Statie Ciortan care a găzduit mai multe instituții – de asemenea, vecină cu locuința sculptorului care l-a ajutat pe Ciortan la mai toate proiectele sale, Emil W. Becker (locuința lui nu apare în imagine).

(foto: Sorin Vasilescu)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign