Cele mai importante momente din Istoria Europei în ultimii 200 de ani

17 februarie 2020 Andrei Slavuteanul Semnalari Culturale
istoria europei in ultimii 200 de ani

Înțelegi mai mult din ce se întâmplă în jurul tău dacă înțelegi contextul istoric. Așa că, din 25 februarie, hai la cursul pregătit de Fundația Calea Victoriei: Istoria Europei: de la Voltaire la Brexit să afli de la istoricul Ionuț Marcu ce s-a întâmplat important pe continentul nostru în ultimii 200 de ani. De la Revoluția Industrială, la cele două războaie mondiale, Războiul Rece și până la apariția social media îți vor fi prezentate și explicate cele mai importante momente care au acum impact asupra țărilor europene.

Europa modernă a dat naştere revoluţiilor politice, economice şi culturale, imperiilor coloniale şi statelor naţionale, dar a fost şi originea celor mai sângeroase războaie din istorie.

Pentru a înţelege care este poziţia Europei în zilele noastre pe scena globală şi cum ar putea arăta viitorul conceptului european, o perspectivă istorică este obligatorie. În plus, pentru a înţelege poziţia şi imaginea României în Europa, cunoaşterea şi desluşirea unor momente-cheie din istorie sunt esenţiale.

Vom discuta despre personalităţi remarcabile, precum Regina Victoria, Voltaire, Napoleon, Talleyrand, Metternich, Bismark, Marie Curie, Churchill, Jean Monnet, Margaret Thatcher, Anna Ahmatova sau Vaclav Havel. Vom dezbate despre război, pace, comerţ şi revoluţii, despre democraţie şi dictatură, despre idei şi ideologii politice. Vom analiza decizii în context istoric şi vom desluşi consecinţele lor. Vom înţelege astfel că, până la un punct, istoria Europei este istoria lumii.

Temele întâlnirilor despre istoria Europei sunt următoarele:

  1. Europa şi revoluţia industrială
  1. Europa şi revoluţiile atlantice
  1. Expansiunea colonială
  1. Europa statelor naţionale
  1. Europa în perioada interbelică
  1. Europa divizată. Războiul Rece
  1. Integrarea europeană

Cursul începe din 25 februarie, ora 19.00 și are loc în fiecare marți, timp de 7 săptămâni consecutive, la Fundația Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București. Taxa de participare este de 490 de lei, înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign