Bucurestii Vechi si Noi

CFR- Istorie și cotidian

24 februarie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie, Istorie

Bună dimineața, dragi prieteni feroviari! La început de săptămână revenim, așa cum am promis, cu penultimul episod din seria mersurilor de tren din perioada 1900-prezent.

La cererea multor urmăritori și cititori, ne focusăm astăzi pe trenurile care soseau și plecau din București din toate gările exceptând București Nord Grupa A și București Nord Grupa B la începutul anilor 90. (Gara de Nord și Gara Basarab)

BUCUREȘTI BĂNEASA-> În MT 1990-1991 existau 4 trenuri accelerate care soseau și 4 care plecau din gara Băneasa dar și 6 trenuri în total care plecau și soseau spre și de la Snagov Plajă. Aceste trenuri erau în 1990 mixte. (M7332, M7334…)
După o perioadă în care traficul de călători nu a mai existat în nordul capitalei, gara Băneasa a reintrat în circuitul traficului de călători. De la noul mers intrat în vigoare în decembrie 2019 unele trenuri Interregio de la și spre Constanța opresc aici.

BUCUREȘTI OBOR-> În acel an existau 8 trenuri care plecau și 8 care soseau în gara monument istoric, Obor. Toate trenurile erau tren C (cursă) de la și spre Oltenița, Fetești, Ciulnița și Constanța.
Astăzi din estul capitalei, din Obor pleacă 4 trenuri Regio spre Ciulnița și Fetești și unul către Constanța.

BUCUREȘTI PROGRESUL-> În 1990-1991 existau 7 trenuri, toate cursă din această gară spre Giurgiu și retur.
Din păcate Gara Progresul a încetat să funcționeze pentru traficul de călători începând cu anul 2006, după ce podul de cale ferată peste râul Argeș de la Grădiștea s-a prăbușit în urma inundațiilor.

23 AUGUST H.M. -> La începutul anilor 90, în fosta haltă 23 august, actuala Gară Titan Sud existau 6 trenuri cursă toate spre Oltenița. Tot 6 soseau de la Oltenița în gara care cândva era extrem de animată de muncitorii de la uzinele Malaxa, gara fiind construită de fapt pentru a prelua acel flux de călători.
Astăzi din gara Titan Sud pleaca și sosesc trenuri Regio aparținând operatorului privat Transferoviar Călători.

În imagini, trenuri care soseau și plecau din cele 4 gări la începutul anilor 90.

Sursa foto: MT 1990-1991

CFR- Istorie și cotidian
[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign