CFR- Istorie și cotidian

10 februarie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Istorie
 

Dragi prieteni feroviari, astăzi înaintăm cu 5 ani și ajungem de la 1943 la „stația” 1948.

Ne apropiem de finalul acestei serii cuprinzând mersuri de tren din perioada 1900-2019 și cum cititorii noștri contureaza istoria și cotidianul vom lăsa la latitudinea dumneavoastră cum va arăta acest final al seriei. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți în comentarii sau mesaje ce mersuri de tren și mai ales ce anume din acestea ați dori să aflați/vedeți iar noi vom crea ultimele postări despre acestea la cererea dumneavoastră atât timp cât deținem informații în arhivă.

Aducem astăzi în atenția dumneavoastră „vagoanele CFR directe cu străinătatea”.

1948, anul în care monarhia din România este înlăturată definitiv, chiar în primele zile ale anului mari figuri ale Casei Regale plecând din țară. Comuniștii s-au instalat la putere, fiind anul marilor naționalizări ale întreprinderilor industriale, medicale, miniere, bancare, de asigurări și de transport.

Pe plan feroviar internațional 1948 reprezintă anul în care s-a testat cu succes prima locomotivă electrică cu turbină de gaz, în SUA.

Mai jos aveți distanțele și rutele pe care circulau vagoanele CFR în afară în anul 1948.

Sursa foto: MT din 1948, ediția II

Sursa:

CFR- Istorie și cotidian
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign