Iată-i și pe temuții demolatori !

01 februarie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Iată-i și pe temuții demolatori !
Mai devreme sau mai tîrziu aveam să ne întîlnim cu ei în imagini. Mulți erau niște copii, probabil prinși la mijloc între nevoia unui salariu și misiunea ingrată de a distruge ceva ce nu trebuia distrus. Andrei Pandele, minunat observator al ipostazelor umane, a vorbit cu ei și i-a pozat. Datarea este aprilie 1984, un moment foarte dificil nu numai pentru cei goniți din cartier, dar și pentru muncitorii de pe șantier, care trebuiau să facă față unui volum enorm de muncă și să „niveleze” pînă la începutul verii un areal imens.
Se pare că anterior, timp de vreo doi ani, lucrările au trenat semnificativ, poate în speranța unora că se va demola mai puțin. Ar fi interesant de dezgropat aceste informații. Însă în primăvara lui 1984 s-a acționat într-o goană nebună, zi și noapte; în iunie avea să se pună piatra de temelie a noului Centru civic.
În imagine este strada Antim, cu Schitul maicilor în fundal. Clădirea proaspăt demolată era însă mai aproape de intersecția cu strada Libertății.

(foto: Andrei Pandele)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign