Ne plimbăm pe segmente ale străzii Aurora, nemaivăzute până acum aici pe pagină

27 februarie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Pentru că am început să ne plimbăm pe segmente ale străzii Aurora, nemaivăzute până acum aici pe pagină, are rost să aruncăm o privire şi pe singura fundătură accesibilă din această stradă, intrarea Brigadierului (fostă Mistreţului).
În traseul său riscant de a documenta ultimele clipe de existenţă ale cartierului, Dinu C. Giurescu a avut inspiraţia să fotografieze şi cele câteva case de partea dreaptă a intrării. Imaginea surprinde clădiri neaşteptat de masive pentru un loc atât de restrâns.
De cealaltă parte a caselor din capătul drumului era traseul căii Văcăreşti, ce se intersecta cu str. Cerbului.
Pe faţadele primelor clădiri din poză, erau două plăcuţe, semn că aici era sediul unei intreprinderi. Am găsit în cartea de telefon din 1970 că aici se afla unitatea 12 Tehnica Confecţiei, aparţinând Combinatului de confecţii şi tricotaje Bucureşti.

foto: Dinu C. Giurescu

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign