Strada Aurora şerpuia aproape paralel cu vechiul traseu al Dâmboviţei

22 februarie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Începând de azi, reluăm seria de poze realizate de Dinu C. Giurescu cu un nou set descoperit în publicaţia „The Razing of Romania’s Past”, ediţia în engleză, apărută în 1987 în SUA.

Imaginile surprind colţuri din cartier nedescoperite până acum pe această pagină. De exemplu, această fotografie a fost realizată pe str. Aurora, la intersecţia cu Splaiul Unirii (la stânga) şi intrarea Brigadierului (la dreapta).
Strada Aurora şerpuia aproape paralel cu vechiul traseu al Dâmboviţei, iar intersecţia de faţă era unul dintre punctele de întâlnire ale acestora.
În capătul acestei insule urbane fotografiate era o clădire modernistă, formată din două aripi: de partea stângă, cu vedere la splai (nr. 105), apărea ca un bloculeţ alungit, de 2 etaje, iar de partea dreaptă, cu deschidere la Aurora (nr. 22), două vile de un etaj, despărţite de o curte alveolară. În capătul perspectivei, se putea observa una din schimbările de direcţie ale traseului străzii, între intersecţiiile cu str. Cerbului şi Splaiului. În spatele fotografului, str. Aurora străpungea şi str. Baba Dochia, ce cobora perpendicular pe albia râului şi se continua, printr-o pasarelă peste canal, cu str. Tăbăcarilor, existentă şi azi.

foto: Dinu C. Giurescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign