Strada Cazărmii

20 februarie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Strada Cazărmii, fotografiată chiar din intersecţia cu străzile Fenix (la stânga) şi Seneca (la dreapta). Din acest punct, strada începea să coboare tot mai abrupt, traversând culmea dealului Spirii şi ajungând la poalele zidurilor vechii incinte a Curţii Arse, areal ocupat până în anii ’80 de Arsenalul Armatei.
În spatele fotografului, dacă o luai ‘în sus’ pe Cazărmii, treceai pe lângă fabrica de instrumente muzicale „Doina” şi ajungeai la Niţă Stere, la „Motanul Negru”, iar vizavi, la biserica Spirea Veche. Calea 13 Septembrie pornea de acolo, în prelungirea acestei străzi, în acea direcţie.
Fotografia surprinde imobilul cu etaj de la nr. 66, ridicat într-un stil des întâlnit în perioada interbelică, un modernism cu influenţe veneţiene. Alipit de acesta, la stânga, se afla casa de la nr. 68, pe colţul cu str. Fenix.

foto: Lucia Stoica (1979)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign