Bucureștiul, mai gol ca niciodată. Cum s-a transformat Centrul Vechi în vreme de coronavirus

29 martie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucuresti, simplu

Dacă în urmă cu câteva săptămâni, Centrul Vechi al Bucureștiului ar fi fost traversat de mii de persoane, pandemia de coronavirus a pustiit străzile care weekend de weekend erau animate. În urmă cu două săptămâni, România avea să intre în stare de urgență, iar treptat românii au fost nevoiți să intre în casele lor. Străinii care altădată luau la pas Centrul Vechi pentru a descoperi viața bucureșteană, astăzi se află în izolare în țările lor.

E duminică, amiază, sfârșit de martie, iar o tăcere crudă a cuprins așa-numitul Micul Paris. Doar câteva chipuri se mai întrezăsesc pe soarele lăptos care altădată ar fi invitat oamenii să iasă din locuințele lor.

Băncile sunt goale, barurile și restaurantele care în fiecare seară erau pline de oameni au lacătul și obloanele trase, iar străzile sunt traversate de sus în jos de polițiști. Când cobori spre Gabroveni, dai nas în nas cu bicicliștii de la Glovo care așteaptă la uși pachetele cu mâncare, ce surmează să fie livrate în casele bucureștenilor.

Materialului intreg aici.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign