Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Fundația Universitară a Mării Negre își exprimă tristețea pentru trecerea la cele veșnice a reputatului jurnalist român din Basarabia, Petru Bogatu

23 martie 2020 Andrei Slavuteanul Istorie

Fundația Universitară a Mării Negre își exprimă tristețea pentru trecerea la cele veșnice a reputatului jurnalist român din Basarabia, Petru Bogatu. O conștiință vie, prezentă de timpuriu la întâlnirea cu Istoria – a fost unul dintre fondatorii Frontului Popular și vicepreședinte al acestuia (1900-1992) – și o pană sagace așezată mereu în slujba scrisului implicat. Un ziarist care, prin carieră și prestație, a fost de față la toate evoluțiile din stânga Prutului, unele reușite, altele mai puțin reușite.

Petru Bogatu va rămâne în conștiința publicului românesc de pe ambele maluri ale Prutului prin articolele sau emisiunile sale din publicațiile Țara sau Flux, pe care le-a coordonat sau condus, de la Jurnal de Chișinău, Jurnal TV sau Vocea Basarabiei.

Chiar dacă Istoria la care a fost prezent și a contribuit, pe alocuri, nu s-a împlinit pentru românii din Basarabia și din România așa cum a sperat Petru Bogatu – prin (re)Unirea malurilor de Prut – moștenirea lui, inclusiv pe această dimensiune, rămâne imprescriptibilă.

Dumnezeu să îl odihnească!

23 martie 2020

Consiliul Director

Fundația Universitară a Mării Negre

http://fumn.eu/jurnalistul-basarabean-petru-bogatu-a-trecu…/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign