INTERVIU | Adriana Gheorghișor: ,,Este minunat să poți juca un personaj pe care l-ai îndrăgit în copilărie”

17 martie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Am invitat-o pe Adriana Gheorghișor să vorbim despre ultimul său rol – Cenușăreasa, dar din vorbă în vorbă am ajuns să vorbim despre vise, amintiri și aspirații. Adriana este una dintre tinerele soliste ale Operei Comice pentru Copii (OCC). A studiat la Conservatorul ,,Luigi Cherubini”, din Florența, a încântat multe scene cu vocea sa și s-a bucurat de ropote de apluaze de-a lungul carierei sale. Vă invit să îi aflați o parte din poveste!

Ai fost pe scena OCC Cenușăreasa pe care ți-o imaginai atunci când erai copil?

Cu siguranță, am încercat. Este minunat să poți juca un personaj pe care l-ai îndrăgit în copilărie. Am încercat să îmi amintesc bucuria inocentă și simplitatea acestei perioade, iar această abordare m-a ajutat să depășesc mai ușor dificultățile tehnice.

Cu ce provocări a venit pentru tine acest rol?

Au fost mai multe provocări. Prima ar fi faptul că rolul este scris pentru o altă vocalitate, dar muzica este atât de frumoasă că nu am putut rezista tentației de a încerca să o cânt. A doua și cea mai mare provocare a fost construirea personajului. Cenușăreasa are o înțelepciune și o bunătate atât de naturale că uneori poate fi greu să le conturezi. Forța ei extraordinară este exprimată tocmai prin simplitatea ei. Alege să răspundă cu demnitate tuturor vicisitudinilor vieții și alege întotdeauna adevărul, chiar dacă acest lucru ar însemna să își petreacă restul vieții ,,în cenușă”.

Care este morala cu care rămân spectatorii după ce văd opera ,,Cenușăreasa”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu?

Alegerea este a noastră. Putem decide întotdeauna ce fel de oameni să fim. Putem răspunde cu rău la întâmplările mai puțin fericite din viețile noastre, dar bucuria nu va fi niciodată aceeași cu cea pe care o vom simți alegând să fim demni și buni. Sunt atât de multe lecții în opera ,,Cenușăreasa”. Binele va atrage și mai mult bine. Când ești un om bun acest lucru nu poate trece neobservat. Frumusețea chiar vine din interior. Bogățiile materiale nu ne pot înfrumuseța, ci din contră, pot accentua lipsurile morale și sufletești.

Pe scena OCC ai ocazia să trăiești în poveștile copilăriei, cum se simte de pe scena?    

Pe scena OCC am întruchipat multe personaje de poveste. Se simte minunat, vesel, mă ajută să mă bucur ca atunci când eram copil.

Care este rolul la care aspiri?

M-ar bucura foarte mult să cânt într-o zi Lucia di Lammermoor, dar accept cu bucurie fiecare rol care intra în viața mea.

Ai studiat la Conservatorul ,,Luigi Cherubini”, din Florența, cum îți amintești anii studenției de acolo?

Anii studenției mele… o perioadă foarte fericită pentru mine. Am hotărât foarte târziu că voi încerca să dau examenul de admitere acolo. O prietenă care urma să se mute în Florența, mi-a sugerat să încerc. Am aplicat și am avut surpriza fericită de a fi admisă pe primul loc. Au urmat șase ani în care am descoperit atât de multe lucruri, m-am maturizat, am avut primele mele experiențe profesionale și foarte important, am cunoscut oameni minunați cu care am legat prietenii. Sunt profund recunoscătoare pentru fiecare experiență fericită sau mai puțin fericită din acea perioadă a vieții mele. M-au ajutat să fiu puțin mai înțeleaptă sau să îmi atragă atenția că ar trebui să aspir la acest lucru.

Totuși, ce te-a determinat să te întorci pe scena românească?

Nu mi-am propus niciodată să fiu într-un loc anume. Totuși, am dat audiții și în România și așa au apărut mai multe angajamente în urma cărora am rămas pentru mai mult timp aici. Sunt o persoană curioasă și încerc să văd și să înțeleg cât mai mult din lumea în care trăim. Încerc să călătoresc cât mai mult și să învăț mereu lucruri noi. Trebuie totuși să recunosc că este o bucurie să fiu acasă.

Îți amintești un moment din cariera ta artistică în care ai vrut să oprești timpul în loc?

Sunt foarte multe momente încărcate de emoție în viețile noastre, dar nu aș opri timpul în loc. Îmi place să trăiesc și aștept cu nerăbdare să văd ce urmează.

Care este cel mai dificil lucru în meseria ta?

Dificil…iubesc ce fac și momentele dificile din viața unui artist nu cred că sunt diferite de momentele dificile din viața unei persoane care are o altă profesie căreia îi este dedicat. Îmi asum toate momentele dificile, fac parte din viața noastră, important este să fim fericiți cu alegerile noastre.

Ce rol îndeplinește muzica în viața copiilor?

Cred că muzica are nenumărate beneficii asupra copiilor: le stimulează concentrarea, creativitatea, imaginația, îi ajută să asimileze mai bine anumite informații, dar important e să fie cele potrivite pentru vârsta lor.

Cum sunt întâlnirile cu cei mici la Tururile Ghidate în Spatele Cortinei?

Întâlnirile cu copiii sunt vesele. Sunt întotdeauna curioși să afle lucruri noi despre personaje și artiști sau să își lămurească anumite aspecte din spectacol. Noi ne bucurăm să interacționăm cu ei și să îi vedem atât de plăcut impresionați de spectacole.

Interviu realizat de Andrada Popa

Foto Arhivă Personală

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign