INTERVIU | MIRCEA ENE: ,,Viața mi-a arătat cât de frumoasă este această lume, a artei, și cât de mult poți pătrunde în inimile oamenilor.”

13 martie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Mircea Ene este unul dintre tinerii soliști ai Operei Comice pentru Copii, ultimul spectacol în care l-ați putut vedea este premiera operei ,,Cenușăreasa”, în rolul lui Don Magnifico.  Prezența lui pe scenă este cu adevărat sclipitoare și asta pentru că își respectă meseria și crede în munca  pentru performanță. Vă invit să îl cunoașteți dincolo de scenă!                                             

Cum a fost întâlnirea ta cu Maestrul Cristian Mihăilescu și care ar fi cea mai importantă lecție cu care ai plecat de la repetițiile lui?

Am avut prilejul să îl întâlnesc pe Maestrul Cristian Mihăilescu, atunci când mi-a fost profesor la ,,clasa de operă” din perioada facultății. În altă ordine de idei, de la Maestrul Mihăilescu pleci de la fiecare repetiție cu câte o lecție importantă, tocmai de aceea mi-e greu să aleg o lecție. Pe mine m-a învățat cum să îmi respect meseria.

Cum te-a provocat rolul lui Don Magnifico, din spectacolul ,,Cenușăreasa”?

Este de la sine înțeles că muzica lui Rossini pe cât este de frumoasă pe atât este de dificilă, iar acest lucru necesită seriozitate, studiu individual.

În spectacolul ,,Cenușăreasa” ai demonstrat că ești un artist complet. Care este structura pe care îți construiești personajele?

Orice operă vine cu un libret, de aici aflu pentru prima dată caracterul unui personaj. Încerc să fiu atent la fiecare detaliu pentru a-mi construi piloni de pe care să mă ghidez, sigur că nu încerc să-mi tipăresc ceva fix în privința personajului, așa reușesc să nu-mi creez limite și să îmi cresc personajul pe scenă pe cât de mult posibil.

Cat de mult studiezi zilnic?

Sigur că viața de artist impune anumite sacrificii, însă încerc să îmbin studiul cu activitățile sau hobby-urile personale din timpul liber.

Cât de diferită ți se pare lumea artistică acum spre deosebire de viziunea pe care o aveai când erai copil?

Viziunea mea asupra lumii artistice s-a schimbat odată cu vârsta, dar totuși încerc să-mi păstrez entuziasmul pe care îl aveam când eram copil vis-a-vis de ceea ce fac.

Ţi-ai dorit din copilărie să fii pe scenă?

Sincer, nici nu visam vreodată să ajung pe o scenă, viața mi-a arătat cât de frumoasă este această lume, a artei, și cât de mult poți pătrunde în inimile oamenilor.

Care sunt atributele necesare a ceea ce înseamnă un bun solist vocal?

Pe lângă timbrul vocal cu care te naști și pe care nu îl poți dobândi, munca și studiul individual te fac să devii un bun solist vocal.

Cum te simți în fața publicului Operei Comice pentru Copii?

Pentru că vorbim despre publicul Operei Comice pentru Copii, mă face să simt emoții puternice având în vedere sinceritatea și răspunsul imediat al acestora la ceea ce noi, artiștii, le oferim.

Interviu realizat de Andrada Popa

Foto arhivă pesronală

 

 

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign