Stiati ca avem un roman, un pionier al pedagogiei, care a dat nastere unui domeniu nou la nivel global intitulat, politica educatiei?

28 martie 2020 Dumitru Alexandru Filimon Istorie

Stiati ca avem un roman care a fost intemeietorul unui nou domeniu de cercetare in Romania – fiind unul dintre primii sai teoreticieni si metodologi din lume? Stefan Barsanescu un pionier al pedagogiei romanesti este cel care a dat nastere unui domeniu nou la nivel global intitulat,  politica educatiei?

Desi poate suna tendentios politica educatiei era conceputa ca o politica a  instructiei prin care elevii deveneau oameni de cultura nu doar strict purtatori de cunostinte si informatii. Analizand politicile culturale ale vremii Barsanescu a ajuns la concluzia ca legislatia este complet neunitara, fiind produsul mai mult al unui accident decat a unei coerente, prin urmare nu poate genera un model de dezvoltare pentru societatea romaneasca.

Potrivit propriilor cuvinte: ”Idealul educativ e intotdeauna o copie a valorilor pe care o epoca le considera cele mai inalte” sa ne gandim astazi, cand se implinesc 125 de ani de la nasterea acestui luminat pedagog, care sunt valorile noastre cele mai inalte in Romania de azi?

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign