Strada Izvor

12 martie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Se spune că fotografia de arhitectură devine mai bogată atunci cînd cadrul surprinde prezența omului, de la simpli trecători pînă la interpreții unor roluri de moment ce pot intra în dialog cu arhitectura dimprejur. În ce privește cartierul Uranus… după ce a fost decretat zonă interzisă, puținii temerari care au fotografiat aici s-au orientat, fără îndoială, împotriva idealului estetic: cam orice trecător se putea dovedi a fi un agent în civil. Iată de ce fotografiile unora ca Jeanine Costescu, Cristian Bonciocat, poate chiar Ion Mureșan, surprind un cartier parcă părăsit.

În imagine, strada Izvor la intersecția cu străduța Ceres. În dreapta traseul se continua cu intersecția Puțu cu apă rece-B. P. Hasdeu, un loc parțial scăpat de la demolare.

(foto: Cristian Bonciocat)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign