Un segment dispărut al străzii Sf. Apostoli.

03 martie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Uranus

Astăzi vă propunem o plimbare pe un segment dispărut al străzii Sf. Apostoli. Aşa arăta blocul-turn Gioconda capăt de perspectivă al străzii, din mijlocul intersecţiei cu str. Bateriilor.
Drept dacă mergeai, pe stânga începea str. Brutus, existentă în mare parte şi azi, iar pe colţul intersecţiei se afla restaurantul-bodegă Columbina, unde se serveau preparate din carne de porumbel.
Revenind la prim-plan, la dreapta dacă o luai, ajungeai pe str. Bateriilor şi pătrundeai mai adânc în lumea cartierului Uranus. Strada urmărea şerpuind poalele dealului Spirii, până la biserica Alba Postăvari. Apropo de biserici, în imagine, în capăt, uşor spre dreapta, se întrezăreşte una din turlele bisericii Sf. Apostoli, aflată şi azi pe locul ei iniţial.
Tot de partea dreaptă, clădirea din Sf. Apostoli 22 se remarca prin acel bovindou de colţ, ce străjuia intrarea Sf. Apostoli.

foto: Paul Filip (anii ’70)

Din colecţia personală a echipei Cartierul Uranus

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign