Vă era dor de vechea cale Văcăreşti, mai ales de piaţa Căuzaşi?

17 martie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Vă era dor de vechea cale Văcăreşti, mai ales de piaţa Căuzaşi?
O fotografie făcută din staţia de tramvai Căuzaşi, în sensul de mers spre piaţa Sf. Vineri. La stânga, strada Pitagora se desprindea din principala arteră. Casa cu bovindou era chiar pe colţul acelei intersecţii (la adresa calea Văcăreşti nr. 66). Doi paşi mai în faţă, tot de partea stângă, pornea şi strada Căuzaşi, spre IML. Se vede clădirea cu patiserie la parter, pe colţul acelei intersecţii, la stânga tramvaiului.
De partea dreaptă, străzile A. Goldfaden şi Legislatorului începeau din aceeaşi piaţetă. Pe str. Goldfaden, o parte din tramvaiele care veneau de la Sf. Vineri o luau în direcţia Dudeşti.
Piaţa Căuzaşi era un nod important din Bucureşti, a fost luată chiar reper pentru trasarea noului bd. Victoria Socialismului (ati bd. Unirii), la un moment dat fiind punctul terminus al axei Centrului Civic, evident cu sacrificarea întregii zone vechi.

foto: Paul Filip

Din arhiva personală Cartierul Evreiesc

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign