CFR- Istorie și cotidian

04 aprilie 2020 Andrei Slavuteanul Bucurestii in istorie, Istorie

060-EA-005 sau poate una din cea mai bună îmbinare dintre istorie și cotidian…A cincea locomotivă EA livrată de A.S.E.A. Suedia în România a fost construită în 1966. Aparține CFR Călători iar până anul trecut a făcut serviciu la depoul Brașov.

Și da, va mai face ! Povestea continuă. Doar că în luna august a anului trecut EA 005 a fost trimisă la Reloc Craiova unde va avea parte de lucrări de modernizare. După acestea, 40-0005-5 va fi echipată cu instalații de diagnoză și control ICOL. De asemenea 060-EA-005 își va pierde pantografele simetrice. Până la plecarea la Craiova a brașovencei 005, aceasta alături de EA 236 tot a depoului Brașov erau singurele locomotive din întreg parcul CFR Călători cu pantografe simetrice !

Așteptăm cu nerăbdare reîntoarcerea de la Craiova a celei de-a cincea locomotive construite la A.S.E.A Suedia pe drumurile feroviare ale României și cu aceeași nerăbdare așteptăm pe grupul paginii noastre, Grup CFR- Istorie și cotidian cadre cu 060-EA-005 surprinse de dumneavoastră cu aceasta !

Sursa foto în Chitila: CFR- Istorie și cotidian, martie 2017, EA 005 cu R 3008 Brașov-București Nord

Sursa: CFR- Istorie și cotidian

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign