Iată o imagine impresionantă a colţului prăbuşit, de la intersecţia străzilor Artei şi Poenaru Bordea.

02 aprilie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Toată societatea s-a mobilizat în perioada ce a urmat cutremurului din 1977, procedura de salvare şi curăţare a zonelor afectate a durat diferit, de la caz la caz, de la zile la luni întregi…
Iată o imagine impresionantă a colţului prăbuşit, de la intersecţia străzilor Artei şi Poenaru Bordea. Blocul  interbelic de 7 etaje s-a prăbuşit, lăsând expus interiorul şi curtea tronsonului vecin din str. Poenaru Bordea (dreapta).
Aici, ordinea procedurilor a fost: căutarea supravieţuitorilor (a existat unul singur, Nicolae „Nae” Moldoveanu, artist plastic, ), curăţarea zonei şi punerea în siguranţă a locatarilor blocurilor vecine afectate, amenajarea temporară a lotului pe care fusese blocul (imaginea de faţă), repararea şi consolidarea clădirilor vecine.

Astăzi, pe locul viran se află ‘blocul LOTO’, ridicat în preajma anului 2000…

sursa: arhiva familiei Cojocaru, căreia îi mulţumim încă o dată pentru această imagine

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign