Marele doctor Ioan Cantacuzino a reusit sa convinga autoritatile asupra necesitatii unei institutii care sa lupte contra epidemiilor

04 aprilie 2020 Dumitru Alexandru Filimon Bucurestii in istorie, Bucurestii vechi

Institutul Cantacuzino aniverseaza 99 de ani de cand marele doctor Ioan Cantacuzino a reusit sa convinga autoritatile asupra necesitatii unei institutii care sa lupte contra epidemiilor. Marele doctor Cantacuzino care in 1918, in timpul misiunilor sale sanitare, reusise sa organizeze un laborator al Institutului Pasteur, fapt pentru care a fost propus si medic sef al orasului Marsilia, abandoneaza destinul sau profesional in marea capitala a Frantei pentru a infiinta la Bucuresti, Institutul care ii poarta numele pana in prezent.

Marele savant roman a dus o munca neobosita la aceasta institutie care a devenit o veritabila scoala de savanti in epoca pentru tinerii medici, astfel imbunatatindu-se reteaua de medici la nivel national. Trebuie sa intreprindem toate eforturile ca centenarul acestei intitutii sa fie o reusita pentru sistemul medical din Romania, nu doar sa fie sarbatorit din perspectiva valorii istorice.

Foto: Medicaltv.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign