Pe acest segment, calea Văcăreşti era lărgită, copacii din stânga crescuseră într-un scuar aflat pe mijloc, asemenea unei piaţete.

20 aprilie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Ne-am „plimbat” des prin zona aceasta a pieţei Mărăşeşti, dar nu ne-am oprit mai niciodată asupra intersecţiei căii Văcăreşti (stânga) cu strada Dimitrie Anghel (spre dreapta). Amplasamentul bisericii Dobroteasa, în picioare şi astăzi, se află la dreapta fotografului, în afara imaginii.
Se poate observa cum frontul căii Văcăreşti era şi aici variat, o alternanţă de clădiri masive, ridicate în stil neoromânesc şi modernist art-deco în anii ’20-’30, şi clădiri întinse pe un singur nivel, apărute nu mult mai devreme, în cazul acestui imobil de colţ, în preajma anului 1900, având provolii înşirate la stradă.
Pe acest segment, calea Văcăreşti era lărgită, copacii din stânga crescuseră într-un scuar aflat pe mijloc, asemenea unei piaţete.

foto: Cristian Popescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign