Ultimul segment al străzii Izvor, ce urca spre piaţa Puişor, era dominat, în anii ’70-’80, de clădirea ICRET

06 aprilie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Ultimul segment al străzii Izvor, ce urca spre piaţa Puişor, era dominat, în anii ’70-’80, de clădirea ICRET (Intreprinderea de Construcţii şi Reparaţii a Echipamentelor de Telecomunicaţii), aflată peste drum de peluza vestică a stadionului Republicii.
Liniile de tramvai fuseseră deviate de pe str. Uranus aici, pe Izvor, din cauza lucrărilor la Centrul Civic. După curba din imagine, strada se bifurca în străzile Puişor (spre 13 Septembrie – Panduri) şi Acvila (în prelungirea Izvor). Odată ajuns sus, tramvaiul oprea în staţia Puişor, în dreptul Muzeului Militar.
Dealul pe care era ridicată clădirea de faţă este cel pe care se află astăzi Ministerul Apărării, nu a dispărut complet, dar acesta a fost remodelat. Sub el era ascunsă o centrală telefonică, un centru de telecomunicaţii, obiectiv strategic de interes naţional.
Clădirea ICRET a avut o durată scurtă de existenţă, de circa 10 ani, aceasta fusese ridicată lângă vechiului ştrand Izvor (fost Bragadiru), parţial pe locul unde existase fabrica de bere Oppler.

foto via Mihail Teodorescu [ grupul ICRET ]

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign