Un segment din Splaiul Independenţei, aşa cum nu l-am mai văzut niciodată aici pe pagină.

17 aprilie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Un segment din Splaiul Independenţei, aşa cum nu l-am mai văzut niciodată aici pe pagină.
Frontul numerelor impare se afla pe malul drept al Dâmboviţei, iar aici se pot vedea clădirile de la nr. 57-71, în locul cărora acum este parcul Izvor. De asemenea, perspectiva cuprinde două intersecţii cu străzi ce legau splaiul de str. Izvor: în prim-plan începea str. Vicenţiu Babeş, în depărtare era str. Curiaţi. La dreapta fotografului, str. Simonide pornea şi ea din splai, ducând spre străzile Şoimăreştilor (fostă Rozelor), Crăiţelor şi Izvor.
Frontul de case era unul masiv, după cum se poate observa în poză, mai toate clădirile fuseseră construite în perioada interbelică, în stiluri arhitecturale diferite, de la neoromânesc la modernism.
Tot ce este cuprins în fotografie a fost demolat doi ani mai târziu decât marea parte a cartierului, abia în 1986, după ce iniţial se luase în considerare păstrarea clădirilor. Erau case care rezistaseră celor două mari cutremure din 1940 şi 1977, bombardamentelor din 1944, inundaţiilor din 1975 şi lucrărilor la prima magistrală de metrou din acelaşi deceniu al anilor ’70…

foto: Lucia Stoica (30 dec 1984)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign