Casa din str. Vicenţiu Babeş nr. 1, chiar pe colţul cu Splaiul Independenţei.

11 mai 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Casa din str. Vicenţiu Babeş nr. 1, chiar pe colţul cu Splaiul Independenţei. Am spus-o şi o vom mai spune, de câte ori va fi cazul, că o bună zonă din cartier, unde acum este parcul Izvor, avea o mulţime de astfel de imobile masive, de o arhitectură impresionantă, comparabile cu cele din cartierele bune ale Bucureştiului, cum ar fi Cotroceni, Primăverii, Dorobanţi etc.
De cealaltă parte a străzii, în extremitatea dreaptă a fotografiei, se poate vedea colţul unei alte clădiri masive, din splaiul Independenţei nr. 69.
Strada Vicenţiu Babeş, fostă Corbu, în prima parte a sec. al XX-lea, făcea parte dintr-o parcelare rectificată după prima sistematizare a Dâmboviţei, în anii 1880-1890, dar care a cunoscut o dezvoltare importantă abia în perioada interbelică, moment în care au fost construite aceste clădiri din imagine.

foto: Paul Filip

Din arhiva personală a echipei Cartierul Uranus

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign