Aşa arăta Splaiul Independenţei între podurile Izvor şi Naţiunile Unite, după realizarea primei magistrale de metrou şi cutremurul din 1977.

01 iunie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Aşa arăta Splaiul Independenţei între podurile Izvor şi Naţiunile Unite, după realizarea primei magistrale de metrou şi cutremurul din 1977. Policlinica M.A.I. din stânga fotografiei este singura ancoră evidentă trecut-prezent.
După demolarea frontului de clădiri din splai, primul segment al străzii Izvor a fost descoperit. Atunci mai supravieţuia doar frontul numerelor impare. Imaginea surprinde casele de la numerele 1-11, prin faţa cărora încă mai circula tramvaiul, care întorcea pe podul provizoriu Mihai Vodă, vizibil în dreptul policlinicii. Azi, în zona curbei pe care o face Dâmboviţa nu mai există niciun fel de traversare. Albia râului a fost complet modificată în a doua jumătate a anilor ’80, acoperind râul natural şi canalizările (ce nu existau până atunci), lăsând la suprafaţă albia betonată pentru o oglindă de apă „decorativă”.

foto: Paul Filip

Din arhiva personală a echipei Cartierul Uranus

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign