Hänsel și Gretel în curtea Operei Comice pentru Copii!

08 iunie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Vineri, 5 iunie și sâmbătă, 6 iunie, pe la ora 19.00, trecătorii de pe Calea Giulești din Capitală au avut parte de un eveniment ieșit din comun. În dreptul numărului 16, în curtea Operei Comice pentru Copii ei i-au văzut pe celebrii Hänsel și Gretel, vedete de film și televiziune despre care s-au scris chiar și cărți! Aceștia o înfruntau pe temuta Vrăjitoare, care-i ademenise la căsuța ei de turtă dulce pe acorduri muzicale! Ulterior, martorii acestor incidente au mărturisit că totul a fost… regizat și că de fapt, pe scena în aer liber a Festivalului Opera Copiilor avea loc spectacolul de operă „Hänsel și Gretel” de Engelbert Humperdinck. În aplauzele copiilor și ale iubitorilor de muzică clasică, micul ansamblu instrumental condus de dirijorul Alexandru Ilie, i-a acompaniat pe Hänsel și Gretel, pe părinții lor și pe Vrăjitoarea cea rea, alături de balerini (animale, insecte și plante ale pădurii) adică pe artiștii Operei Comice pentru Copii care au dat viață personajelor basmului Fraților Grimm. Toate acestea au fost puse la cale de doi maeștrii magicieni, regizorul Cristian Mihăilescu și coregraful și maestrul de balet Cătălin Caracaș, special pentru toți copiii cuminți cărora le plac poveștile muzicale. 

Spectacolul „Hänsel și Gretel” de la Opera Comică pentru Copii, o lucrare muzicală dificilă pentru interpreți – cântăreți și instrumentiști, este una dintre producțiile de referință ale teatrului deoarece conține toate ingredientele unei experiențe teatrale deosebite. Este vorba despre umor, efecte speciale vizuale și sonore, decoruri și lumini spectaculoase, un ritm alert al acțiunii, momente de emoție și mai ales un entuziasm aparte al interpreților, care își dăruiesc cu toată forța talentul noilor generații de spectatori de operă.

Articol realizat de Iulia Toea Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign